Sidebar

19
zo, sept

Economie & Duurzaamheid & Educatie
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Markt op Marktplein en Enschedesestraat

074 Hengelo Economie - De uitbraak van het coronavirus raakt ook de standplaatshouders op de warenmarkt. De Veiligheidsregio Twente heeft een noodverordening vastgesteld. Alleen kleine markten met maximaal 10 standplaatsen kunnen doorgaan.

Daar mogen alleen levensmiddelen verkocht worden. Deze maatregel is bedoeld om de veiligheid voor iedereen te kunnen waarborgen en daarop te kunnen toezien. De Markt Hengelo voert deze maatregel in nauw overleg met de marktbond uit. Om dit goed uit te voeren komen er op woensdag en zaterdag twee kleine markten van maximaal 10 standplaatsen op twee verschillende locaties. Eén op het marktplein en één aan de Enschedesestraat.

Gerard Gerrits, wethouder Economische Zaken: ‘De veiligheid voor iedereen op de markt staat voorop. We hebben de afgelopen markten gezien dat iedereen zich keurig aan de gestelde regels hielden en de instructies van de marktmeester opvolgden. Daar wil ik standplaatshouders en bezoekers voor complimenteren. In goede afstemming met onze marktbond kiezen nu voor twee aparte markten. Op deze manier kunnen we tegemoet komen aan de wens van veel Hengeloërs om hun levensmiddelen op de markt te halen’, aldus Gerrits. ‘Bovendien kunnen we enigszins tegemoetkomen aan de belangen voor de ondernemers die voedsel aanbieden. Want die hebben het zwaar!.’ 

Ondernemers worden hard geraakt

Gerrits realiseert zich dat er ondanks deze oplossing op dit moment veel marktkooplui thuis zitten, omdat zij andere waren verkopen dan levensmiddelen. ‘Net als veel ondernemers worden zij heel hard geraakt en ik voel met ze mee in deze onzekere tijd. Zowel landelijk als lokaal zijn er diverse regelingen en compensaties, bedoeld om ze te helpen het hoofd boven water te houden. Daar waar we kunnen zullen wij samen met bijvoorbeeld het ROZ de marktondernemers ondersteunen met deze regelingen’.

Bekijk de plattegrond van de warenmarkten van woensdag 8 april hier.

Afbeelding van Pexels via Pixabay