Sidebar

19
zo, sept

Economie & Duurzaamheid & Educatie
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Alleen samen houden we de lokale economie draaiende!

074 Hengelo Economie - Tijdens de coronacrisis zijn veel mensen aan huis gebonden, restaurants zijn gesloten en het is erg rustig in de winkels. Op initiatief van de Stichting Centrummanagement Hengelo (SCH) en de gemeente Hengelo is koopinhengelo.nl naar Hengelo gehaald.

Via dit digitale platform kunnen consumenten bestellen, betalen en laten bezorgen. En dit bij elke ondernemer in Hengelo die aangesloten is bij koopinhengelo.nl. Zo kan de klant veilig thuisblijven, realiseren ondernemers omzet en houden we samen de lokale economie draaiende. Vanaf maandag 6 april gaat koopinhengelo.nl live voor consumenten.

Samenwerking

Bij dit initiatief werken KHN-afdeling Hengelo, SCH, Hengelo Promotie en gemeente Hengelo samen. Elke ondernemer in Hengelo kan deelnemen. Vanaf nu kunnen ondernemers zich aanmelden om deel te nemen. Dit geldt ook voor de horeca en marktkooplui. 

Koopinhengelo.nl is op online bestellen en bezorgen gericht. Het onderscheidt zich daarmee van Hengelosamensterk.nl. Dit is een platform waarop alle ‘Corona proof’ initiatieven en aanvullende diensten van Hengelose ondernemers zijn gebundeld. Dit betreft niet alleen het online bestellen en bezorgen maar ook initiatieven zoals gratis onlinesporten, online juridisch advies of de kapper die jouw favoriete kleurtje komt langsbrengen. Hengelosamensterk.nl is een initiatief van Hengelo Promotie om Hengelose ondernemers en instellingen te ondersteunen in deze moeilijke tijden. Koopinhengelo.nl zal ook een plek krijgen op de website Hengelosamensterk.nl om zo dit initiatief maximaal te ondersteunen en te promoten.

Hoe werkt het?

Koopinhengelo.nl is een overzichtelijke webshop waarin alle lokale ondernemers kunnen participeren om producten aan te bieden. De ondernemingen StoreKeeper en MSG hebben het platform bedacht. De twee ondernemingen ‘achter’ de website zorgen voor de bestelling, bezorging en betaling. Zo steunt de consument de lokale ondernemer. Het is zeker een uitkomst voor ondernemers die geen eigen webshop hebben. Het bezorgingsgebied is voorlopig alleen de gemeente Hengelo. Ondernemers betalen twee euro per bestelling. Voor de consument wordt voor de bezorging aan huis 2,95 euro in rekening gebracht. Koeriersbedrijf MSG doet de bezorging. De site is gerealiseerd door Storekeeper.