Sidebar

11
do, aug

Economie & Duurzaamheid & Educatie
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Sticker moet papierverspilling tegengaan

074 Hengelo Economie en Duurzaamheid - De gemeente Hengelo wil, net als meerdere gemeenten in het land, JA-JA stickers beschikbaar gaan stellen.

Dit is om ongeadresseerd drukwerk te beperken en minder papier te verspillen. In Hengelo bestaan al langer brievenbusstickers waarmee bewoners kunnen aangeven dat ze geen reclamedrukwerk en/of huis-aan-huis bladen in hun bus willen hebben. De JA – JA sticker gaat een stap verder. Deze sticker geeft aan dat als inwoners ongeadresseerd reclamedrukwerk willen ontvangen, ze daar expliciet om moeten vragen. Hengeloërs moeten in dat geval de JA-JA sticker op de brievenbus plakken.

Wanneer er geen sticker is, mag de bezorger geen ongeadresseerd drukwerk in de brievenbus stoppen. Voor huis-aan-huisbladen blijven de bestaande regels gelden.

Voorlopig besluit

Het college van B en W heeft een voorlopig besluit genomen om de JA-JA-sticker beschikbaar te stellen in Hengelo. Dit moet dan worden verwerkt in de Afvalstoffenverordening gemeente Hengelo 2022. Hengeloërs kunnen vanaf 19 oktober 2021 tot en met 30 december zienswijzen indienen op dit besluit. Hoe dat moet, staat op www.hengelo.nl/terinzage. Naar verwachting neemt de gemeenteraad in de eerste vergadering van 2022 een definitief besluit.

Verenigingen

De mogelijke gevolgen van de invoering van de JA-JA sticker voor verenigingen die oud papier inzamelen is voor de gemeente een belangrijk aandachtspunt. Mochten de papierinkomsten als gevolg van het nieuwe systeem terug blijken te lopen, dan ontvangen de verenigingen daarvoor in 2022 compensatie van de gemeente.

Beheerders gezocht banner