Sidebar

20
do, jan

Economie & Duurzaamheid & Educatie
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Donderdagavond open in maanden juni, juli en augustus

074 Hengelo Duurzaamheid - Ook dit jaar is het Milieupark aan de Wegtersweg in juni, juli en augustus op donderdagavond tot 20.00 uur geopend. Op donderdag 4 juni is dit jaar de eerste avondopenstelling. Met de avondopenstelling in de zomermaanden is het voor meer mensen mogelijk het Milieupark te bezoeken.

De gemeente Hengelo beschikt over een Milieupark. Op dit Milieupark kunnen inwoners van Hengelo allerlei soorten afval kwijt, bijvoorbeeld grof restafval, tuinafval of huishoudelijk afval. Het Milieupark is ook toegankelijk voor inwoners uit de gemeente Borne. Het Milieupark is normaal gesproken geopend van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur. In de maanden juni, juli en augustus is het Milieupark dus op donderdag geopend van 09.00 tot 20.00 uur.

Gratis en betaalde afvalsoorten

Inwoners van Hengelo en Borne kunnen met hun milieupas terecht op het Milieupark om afval te brengen. Er zijn gratis afvalsoorten, zoals snoeihout, textiel, ijzer, elektrische apparaten, papier en verpakkingen, maar ook afvalsoorten waarvoor betaald moet worden, zoals grof huishoudelijk afval, matrassen, tapijt, autobanden, puin en hout. Via een weegbrug kan Twente Milieu meten hoeveel afval tegen betaling weggebracht wordt. Hengelose huishoudens mogen per jaar in totaal 50 kilo gratis brengen. Dit tegoed wordt in januari automatisch op de milieupas bijgeschreven. Meer informatie staat op www.twentemilieu.nl/hengelo/welkafvalwaar.

Corona

De coronacrisis zorgt voor extra drukte op het Milieupark. Op www.twentemilieu.nl/corona staat een overzicht van de te verwachten drukte op het Milieupark. Bezoekers van het Milieupark worden verzocht rekening te houden met de volgende voorzorgsmaatregelen: 

Kom alleen naar het Milieupark als het echt nodig is

Hebt u gezondheidsklachten? Blijf dan thuis

Kom het liefst alleen, of maximaal met twee personen

Betalingen zijn alleen mogelijk met pin

Voor voldoende afstand op het terrein wordt er een beperkt aantal voertuigen tegelijk toegelaten.

Houd voldoende afstand van elkaar en de medewerkers van Twente Milieu

Foto door Lisa Fotios via Pexels

Beheerders gezocht banner